tisdag 29 oktober 2013

Röd tisdag - Essie "Wicked"

Hade ingen tanke på att måla om naglarna men min gradient från igår chippade.
Irriterande. Men det betyder i alla fall att jag kan delta i Malins röda tisdag :) Nyaste tillskottet av temadagar och med bara lördagen "fri" undrar jag vad som kan tänkas dyka upp där ;)

Men fick då chansen att testa ett otestat och nyinköpt lack i samlingen, nämligen "Wicked" från Essie. Jag hyser en viss hatkärlek till Essie, för jag vet att om det skall målas med Essie blir det oftast en del städning. Formulan är enligt mig i rinnigaste laget. Dock är färgerna och finisharna helt fantastiska. Exempelvis har de ju den underbara "School boy blazer" som jag verkligen älskar. "Wicked" är lite av en röd motsvarighet. Fantastisk vacker. Lite som levrat blod. Har två lager på bilderna, ett tredje skulle kanske inte skada.

Så, detta får nog sitta ett par dagar nu. I alla fall till på torsdag. Bilderna släpper väl inte riiiktigt igenom det röda som ändå är tydligt i lacket men är ganska autentiska. Ett ljustält och macro lins börjar kännas som ett måste.







Så jäkla vackert!

Lev väl!

Imzadi

måndag 28 oktober 2013

Blå måndag! Gradient :)

God morgon!

För mig är det i alla fall morgon. Eftersom helgen bjöd på arbete tänkte jag att jag skulle skriva klart min uppsats igår när jag kom hem från jobbet, efter att jag hade lagt barnen. Någon gång vid 3 i morse kastade jag in handduken och den är fortfarande inte klar.

Det första jag gjorde när jag kom hem igår var i alla fall att måla om naglarna. Var väldigt sugen på en gradient så gav mig på det. Valde ett lack som inte var ultimat att göra en gradient med (OPI "Dating a royal"), tror det var lite skirt i formulan. Sen var jag inte jättetålmodig heller.

Meeen, en halvtaskig gradient kan alltid räddas upp med lite glitter. Så, nu ser mina naglar lite ut som en stjärnbeströdd iskall vinterhimmel. Det ser hemskt mycket bättre ut än på bilderna =)

Mitt bidrag till veckan blå måndag är bestående av OPI "dating a royal", Gina Tricots "Minty Lavendel" samt NYC "Lights-Camera-Glitter". Det sist nämda köpte jag i London och är ett silvrigt finpartikels glitter med lite blåa och rosa hexor. Blå måndag hålls av Tove på Nailme, så där skall man surfa in om man är sugen på att kika på massa fina blåa manikyrer.








Lev väl!

Imzadi

fredag 25 oktober 2013

United in green, enchanted forest

En sak som kan vara bra när man målar sina naglar är att kolla att den matta top coaten an använder verkligen är en top coat. I annat fall kan det råka vara en matt nagelstärkare, vilket inte ger samma effekt.

Manikyren jag ändå kommer att visa råkade ut för precis detta. Sen la jag en riktigt matt topcoat uppe på för att rädda upp det hela men tror att det misstaget ändå hade konsekvenser för resultatet. Dessutom är ju inte H&Ms matta top coat snabbtorkande. Vilket kan resultera i hack i lacken. Så, denna  visas nu för att bytas ut till ett annat grönt lack ikväll. 

Enchanted forest från Nyx är ett glitterlack i grön jellybas, vilket jag inte tror skulle gå att få opakt på egen hand men det gör sig fantastiskt snyggt mot svart. För att få upp de stora glittret får man fiska en hel del. Kombon svart + glitter + matt är rätt cool, men tror jag skulle ha föredragit det hela blankt. Det svarta är ett matt lack från Nyx vilket i sig är lite kaka på kaka när man ändå köttar på matt top coat men jag tänkte "eh what da hell".

Det hackiga resultatet kommer nu!






United in green hålls av Karin på vackerochunderbar.se föratt uppmärksamma depressioner. En extremt farlig sjukdom som tar den drabbade från sina nära och kära ner till helvetet på jorden. Att motverka, känna igen och behandla denna sjukdom borde vara högt prioriterat i samhället. 

/Lev väl! 

Imzadi







torsdag 24 oktober 2013

Ser rött denna veckan!

Hade egentligen tänkt spara på denna till nästa tisdag men jag har inte såpass bra tålamod. Lacket jag har på naglarna just nu är fantastiskt. Har tänkt att jag aldrig vill ta av det. Men ikväll skall det av då jag har så många otestade.

Egentligen är det grön vecka, för att uppmärksamma depressioner. Har helt misslyckats med att haka på detta hittills. Dags att byta lack nu ju så imorrn kanske :). Har precis själv slutat med antidepressiva men känner mig långt ifrån frisk. Men bättre än på länge i alla fall. Och depressioner är superfarliga. Detta är det närmaste att förlora livet jag någonsin varit. Var lite elitistisk i min ungdom och menade att det bara var att skärpa sig för att bli frisk från en depression. Vet bättre nu. Detta har varit en tuff men lärorik resa.  

Darling Divas' "Little red corvette", det glittrar! Om det glittrar. Det ser magiskt ut på fingrarna. Inte superenenkelt att måla direkt, men överkomligt. Grundade med ett rött OPI. Kändes lite onödigt, hade nog täckt bra på egen hand.

Saker jag skulle vilja göra för att fräscha till bloggen är: 1) en ny design, 2) macrolins och ljustält, 3) hitta en bra teknik för att städa mina naglar.

Tanken är att det skall komma. Men Ja.. Skolan... Barnen... Jobbet... Livet är hårt =)
Längst ner kommer lite shopping också samt två bilder en kompis till mig tagit på mig som jag är supernöjd med.





Essie: "Wicked", Color Club "Miss Blizz" och "Kismet" (en lemming), China Glaze
"Don't make me wine" och "Gossip over gimlets"

Nyx "Enchanted forest".

Foto: Charlotte Hall

Foto: Charlotte Hall
Lev väl!

Imzadi



tisdag 22 oktober 2013

Röd tisdag...

Jag kan verkligen inte hantera rinniga lack vilken bilderna som strax följer kommer att bli ett bevis på.

Idag är det röd tisdag, jag har bytt ut helgen pluggnaglar till en underbart härlig röd färg. Svårhanterlig för mig, vilket "Priti nyc" lack generellt sett inte är. Dessutom måste jag uppenbarligen träna upp min städningsteknik för ja.. ni ser på bilderna.

Lacket heter "Japanese Rose" och är lånat från dotterns nagellack.

4 lager gick åt för att få ett djup i lacket. Mitt Poshé krympte lacket en del. Dags för en pippet restore igen :/. Färgen däremot, väldigt härlig :)

Jag skall nu återgå till att skriva och läsa och läsa och skriva.



måndag 21 oktober 2013

Ett livstecken :)

Hej!!!

Jag lever men knappt. Just nu är det väääldigt intensivt i skolan. Finns dagar då jag sitter och skriver och läser och läser och skriver från arla morgon till sen kväll. Igår glömde jag till och med bort att äta så klockan 18 satt jag och skakade som en dåre. Det blev en extrem frossa av allt jag kunde hitta. Nu tar jag en paus i skrivandet och slänger upp ett samlingsinlägg med de två manikyrer som fotats men ej bloggats. På naglarna just nu har jag Essie "School boy blazer" för andra gången utan att det blivit fotat. Om någon har tips på liknande finishar (dvs superblankt) får ni hojta!


Manikyr ett. China Glazes' "Jitterbugg" med lite Konad silver stämplat uppepå.


Den enda "united in pink" manikyren jag hann med:/
En mycket lyckad men ostädad gradient baserat
på ett rosa från Claudia jag fick med i glossybox
och ett rosa Sensinity som jag inte kommer ihåg numret på samt lite bling.



Nu tänkte jag skriva lite om "The history of accounting in the Swedish public sector"

Lev väl!

Imzadi


fredag 11 oktober 2013

Holofredag med MUS

Halloj!

Jag tänkte för första gången delta i en holofredag men råkade såklart välja det mesigaste hololacket i min ägo. Dock är det fruktansvärt vackert. Färgen är en fantastisk turkos och den subtila regnbågseffekten (som ej lät sig fångas på bild till skillnad från värdinnans extrema regnbågar) helt ljuvlig.

Sötnosen heter "Charmaine" och är från make up store. Sjukt pigmenterat men slaskade på två lager av bara farten. Körde utan underlack vilket har resulterat i chippning på två ställen vilket är trist såklart då jag målade på det igår. Lite holosjukt ja, men inget som inte gick att övervinna.

I övrigt är humöret inte på topp, då jag har ett grupparbete som skulle varit inne i natt, men då en gruppmedlem gick upp i rök tillsammans med sin del av uppgiften sitter jag halvt panikslagen tillsammans med en annan tjej och skriver resten nu. Väldigt frustrerande.




Tillbaka till skrivandet!

Lev väl

Imzadi

torsdag 10 oktober 2013

Pink thursday!

Jag älskar rosa på massa saker... Mobilskal, Ipadskal, väskor, heminredning... Men av någon anledning har jag jättesvårt för rosa nagellack. Darling Diva gör dock det omöjliga möjligt! Med hjälp av ett par svarta runda glitter i lacken och en godisaktig känsla genom jellybasen, och pang, ett rosa jag gillar.

Update: Har glömt att länka värdinnan! Princessemma hitta ni här

Lacket för dagen heter "Blow my mind" och kräver 4-5 lager för att få den täckning jag önskar.

Voila!:




Tada! Möglig saft som någon sa. Jättevackert tycker jag :)

Lev Väl

Imzadi

onsdag 9 oktober 2013

Grön onsdag med Darling Diva

Något som är enerverande är när man har världens vackraste gröna på sina naglar men bilderna vägrar visa hur vackert det är. För att de inte kan fånga glittret, för att vitbalansen blir dålig, för att skärpan är kass och för att jag är lite slarvig när jag målar.

Darling Divas "Leprechaun's Gold" pryder mina naglar idag. En lemming jag haft, som jag fick hem för två veckor sedan men målat på först nu. För man vill liksom inte bryta magin. Helt ärligt, fick jag bara välja ett enda lack att någonsin måla med (ja hemska tanke) igen, så skulle det bli detta.

Jag grundade med ett grönt sensinity lack, sedan på med två lättmålade lager av den gröna skönheten toppat med två lager poshé. Kan knappt sluta titta på naglarna!




Lev väl

Imzadi

söndag 6 oktober 2013

Nailart sunday!

Min första nailart sunday :), värdinnan hittar ni här! Temat är fritt och jag håller på att övar på detta med stämplande. Stämplade 60 stycken små tösanaglar i helgen då min åttaåring hade sleep over.

Som bas använde jag sensinitys nr 1, svart, som är en parfymerad one coater, och väldigt lätt att jobba med. Ett sånt där nagellack som kostar 15:- för 8 ml, men visar sig vara en stjärna. Finns bland annat på vissa citygross. Så ett lager svart även om två säkert inte hade skadat. Sen stämplade jag på zebramönster med hjälp av konads silvriga stämpellack. Resultatet blev inte perfekt, men jag är nöjd :-), passar min stil!





Nu måste jag försöka skriva en uppsats :)

Lev väl
Imzadi

tisdag 1 oktober 2013

Röd tisdag!

Jaaa, nuförtiden är tisdagar röda, värdinna för denna temadag är Malin. Röda naglar är bland det snyggaste som finns tycker jag, men, trots detta äger jag väl kanske bara 4-5 röda nagellack (på ca 300), varför vet jag inte. För att jag älskar blått och grönt kanske...

Lacket jag visar idag är ett Bootie Babe, nämligen junk in da trunk. En blodröd skönhet med maaaassa små små glitterpartiklar (haha någon mer kunnig kanske kan upplysa mig om facktermen?). Har målat på tre lager av detta och två lager poshé. Det är relativt lättmålat, inte felfri formula, men inga svårigheter.

Här kommer lite bilder, swatchade med ett höstlöv för jag tyckte det var passande :)






Lev väl!

Imzadi